Biënnale ‘Livres à Voir 10’ 4 – 26 april 2015 Hôtel de Guînes, Arras, Frankrijk

Biënnale ‘Livres à Voir 10’  4 – 26 april 2015 Hôtel de Guînes, Arras, Frankrijk

20 Jaar ‘Livres à Voir’ is een toonbeeld van betrokkenheid bij het kunstenaarsboek, dit zo specifieke kunstwerk met oneindige mogelijkheden.  Het zijn deze 20 jaar van ontdekkingen en gedeelde ervaringen van verrukking die ‘Livres à Voir’  maken tot één van de oudste evenementen gewijd aan kunstenaarsboeken in Frankrijk en een unicum ten noorden van Parijs.

Door de jaren heen streeft ‘Livres à Voir’ ernaar het publiek een breed panorama van hedendaagse uitingen op het gebied van het kunstenaarsboek aan te bieden. Een rijk universum waar zetters, graveurs, drukkers, illustratoren, schilders elkaar beïnvloeden met als doel om meer dan alle mogelijkheden te benutten die er voor woorden bestaan.

Als boek en als kunstwerk, gaat het kunstenaarsboek buiten de traditionele paden van publiceren en de gangbare relatie tussen publiek en boek. Het kunstenaarsboek laat zich lezen, bekijken, het manipuleert, het bespeelt en dwarsboomt onze blik; het biedt zich geheel en al aan het publiek. http://ateliersdelahalle.com